401 Unauthorized?

Discussion in 'Site News & Support' started by possumkiller, Feb 2, 2021.

  1. Humbuck

    Humbuck Can't stop, won't stop

    Messages:
    1,203
    Likes Received:
    368
    Joined:
    Apr 13, 2014
    Location:
    NYC
    Just did it again for me a few times.
     
    Ribboz and cwhitey2 like this.
  2. cwhitey2

    cwhitey2 BlackendCrust Metal™

    Messages:
    5,774
    Likes Received:
    1,235
    Joined:
    Mar 29, 2010
    Location:
    Binghamton, NY
    It's been real bad for me today. Has happened at least 12 times since 6am
     
    lewis likes this.
  3. Jarmake

    Jarmake Frost Giant

    Messages:
    1,200
    Likes Received:
    428
    Joined:
    Dec 27, 2009
    Location:
    Oulu, Finland
    I've been having this problem also. First I disabled my vpn and it worked. Then my wifi stopped working with this site and I had to switch to my 4g plan to get here... Nice.
     
  4. KnightBrolaire

    KnightBrolaire only the dead have seen the end of GAS

    Messages:
    16,679
    Likes Received:
    18,636
    Joined:
    Mar 19, 2015
    Location:
    MN
    still happening off and on to me on my phone when I use my wifi. computer is working fine though :shrug:
     
  5. TedEH

    TedEH Cromulent

    Messages:
    8,690
    Likes Received:
    5,795
    Joined:
    Jun 8, 2007
    Location:
    Gatineau, Quebec
    I've noticed that I can now just refresh the page and it'll start working again after 2-3 times.
     
  6. moonbox

    moonbox SS.org Regular

    Messages:
    31
    Likes Received:
    14
    Joined:
    Jan 19, 2021
    Location:
    Amsterdam
    I'm having the same problem. Some diagnostics in case it's helpful:

    - Clearing my cookies helps temporarily
    - Switching from wifi to LTE worked a couple of times
    - Incognito mode is working right now
    - I have the problem on all of my devices
     
  7. IbanezDaemon

    IbanezDaemon Raptus regaliter

    Messages:
    3,630
    Likes Received:
    4,729
    Joined:
    Apr 2, 2009
    Location:
    UK
    Had about a 24 hour period when it was fine but the problems are back again and now worse than ever.
     
  8. foreright

    foreright SS.org Regular

    Messages:
    360
    Likes Received:
    405
    Joined:
    Aug 13, 2012
    Location:
    Reading(ish), UK
    For the love of god fix this - it is completely ridiculous...
     
    Nlelith, craig-sansum and lewis like this.
  9. Ribboz

    Ribboz Enjoy

    Messages:
    277
    Likes Received:
    204
    Joined:
    Oct 18, 2008
    Location:
    Pittsburgh, PA
    Yeah, still happening.
     
    lewis likes this.
  10. craig-sansum

    craig-sansum SS.org Regular

    Messages:
    123
    Likes Received:
    53
    Joined:
    Jun 20, 2010
    Location:
    Bristol, UK
    Seems way worse today for me
     
  11. trem licking

    trem licking SS.org Regular

    Messages:
    890
    Likes Received:
    579
    Joined:
    Mar 27, 2013
    Location:
    MI
    been happening to me for a few days. all on chrome so far, home IP as well as phone and work IP. Edge browser works fine. seems to be a chrome related issue thusfar
     
  12. IbanezDaemon

    IbanezDaemon Raptus regaliter

    Messages:
    3,630
    Likes Received:
    4,729
    Joined:
    Apr 2, 2009
    Location:
    UK
    I can't upload files now. Anyone else tried and failed to do this?
     
  13. DaZoner

    DaZoner SS.org Regular

    Messages:
    78
    Likes Received:
    41
    Joined:
    Nov 1, 2013
    Location:
    Outer Spaaaaacccce
    This is the first time in able to log in here since last night. This issue is affecting both my cell and PC. Obviously there's something up with this site. Can a MOD chime in please and give us some sort of update?
     
  14. Xaios

    Xaios Foolish Mortal

    Messages:
    10,664
    Likes Received:
    3,428
    Joined:
    Dec 3, 2007
    Location:
    Nimbus III
    Got hit with this for the first time just a couple minutes ago. Thankfully, it was solved by quickly connecting and disconnecting from my VPN. We'll see what the future holds, though.
    This kind of technical issue is beyond the purview of the mods. Only the Admin, Alex, will know anything, and he's never been particularly communicative about such issues (or in general).
     
  15. Harry

    Harry Doom man of Doom. Contributor

    Messages:
    8,234
    Likes Received:
    705
    Joined:
    Sep 5, 2008
    Location:
    Melbourne, Aus
    I don't blame people for logging off SS for good. That Alex dude has been so incredibly absent from this place that I can't even laugh about it anymore.
    Is there not a single human on SS that actually gives a shit about the forum able to step up and be the admin? I understand it's perhaps not quite THAT simple, but still, the whole situation is so strange.
     
  16. odibrom

    odibrom .

    Messages:
    5,139
    Likes Received:
    3,030
    Joined:
    Dec 2, 2014
    Location:
    ... perto de onde a terra acaba e o mar começa...
    So I was surfing on my laptop with BRAVE browser and was about to like a post and got blocked. Had several other pages loaded, so they scrolled ok, but I was kept out of interaction. I then tried to login with Chrome but also got blocked out. Avast Safe Browser worked, Opera browser worked and even Edge Browser worked. Tried my phone with BRAVE and was fine. I closed both BRAVE and Chrome and relaunched them and here I am posting this.

    When I tried to like a post, I got a message something like my IP address was being used to try to post several times. I thing the forum might be hacked. I think it gathers IP addresses and tries to replicate them to get access to the server somehow? I'm just guessing, since it is happening with many of us.

    Nevertheless, I'm running the anti-virus and rebooting the router.
     
  17. Merrekof

    Merrekof SS.org Regular

    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    1,033
    Joined:
    Aug 11, 2018
    Location:
    Belgium
    Same problem with my phone. I finally got here through Chromes incognito mode..

    Tf is going on?
     
  18. Alberto7

    Alberto7 Silly Goose Engineering

    Messages:
    4,763
    Likes Received:
    577
    Joined:
    Apr 26, 2010
    Location:
    Montréal, QC
    Same issue for me.

    Switching from wifi to data works sometimes, but cleaning my phone's RAM works better. I access SSO mostly from my phone these days, so I haven't tried how my laptop would fare.

    Hope it gets solved at some point, given that Alex hasn't ever been the most communicative dude. It's kinda an annoying issue.
     
  19. slavboi_delight

    slavboi_delight SS.org Regular

    Messages:
    154
    Likes Received:
    82
    Joined:
    Nov 12, 2020
    Location:
    Austria
    I had this the last three days on my phone and laptop. I emptied my cache and my browser data, logged myself in and as of now it's sort of working. Maybe that helps?

    EDIT: Works on my laptop, not on my phone though.
    EDIT: Won't work on laptop. Sorry.
     
    Last edited: Feb 9, 2021
  20. Merrekof

    Merrekof SS.org Regular

    Messages:
    1,150
    Likes Received:
    1,033
    Joined:
    Aug 11, 2018
    Location:
    Belgium
    Tried erasing the cache on my phone, didn't work. Incognito mode works perfect for now.

    Glad to see I'm not alone so hopefully this gets resolved.
     

Share This Page