Reaper not making any sound?

Discussion in 'Recording Studio' started by pastanator, Dec 26, 2017.

  1. pastanator

    pastanator SS.org Regular

    Messages:
    382
    Likes Received:
    27
    Joined:
    Dec 15, 2014
    Location:
    virginia
    the faders pump but no sound actually happens. I can render projects and they’ll play fine in windows media player but nothing will play within reaper itself. this started yesterday out of nowhere. Anyone know what’s up?

    Update I switched the output drivers from Asio4all to wavesound and got audio, although it’s super staticky and gross. I tried uninstalling and reinstalling The Asio stuff and that did nothing. Still no sound when set to asio and static garbage when set to everything else
     
    Last edited: Dec 26, 2017
  2. pastanator

    pastanator SS.org Regular

    Messages:
    382
    Likes Received:
    27
    Joined:
    Dec 15, 2014
    Location:
    virginia
    Here's another update: It works fine when i use wavesound, plug my speakers into the headphone jack on my computer, and plug my pod in direct usb instead of an interface, but theres latency because i cant use asio. Can someone please help me figure this out?
     
    Last edited: Dec 26, 2017
  3. pastanator

    pastanator SS.org Regular

    Messages:
    382
    Likes Received:
    27
    Joined:
    Dec 15, 2014
    Location:
    virginia
    So what it was was that I'd somehow changed my ASIO configuration to use the Realtek whatsits instead of my interface. Relief factor is a thousand. Posting this just in case some poor buffoon like me does something similar and tries searching for it.
     
  4. pipelineaudio

    pipelineaudio SS.org Regular

    Messages:
    91
    Likes Received:
    12
    Joined:
    Nov 30, 2011
    Location:
    Oahu
    As you found, ALWAYS check options/prefs/audio/device for this sort of problem, or just click where the sample rate should be in the top right corner and it'll take you directly there
     

Share This Page