Punchy Superior 2.0 preset for you!

Discussion in 'Recording Studio' started by nine squares, Jan 20, 2011.

  1. nine squares

    nine squares SS.org Regular

    Messages:
    232
    Likes Received:
    76
    Joined:
    Sep 7, 2007
    Location:
    Sweden
    I hope you sort out the file problems. Funny thing is, I work on a mac and use the same presets both in Pro Tools and Logic. I just simply click on the "load/save" button and take "load project". The files are .s20 on my computer, I´m starting to think something happened when I made the stupid zip-file.
     
  2. PTP

    PTP SS.org Regular

    Messages:
    149
    Likes Received:
    22
    Joined:
    Aug 30, 2010
    Location:
    Richmond
    Any idea why there's no snare for me?
     
  3. nine squares

    nine squares SS.org Regular

    Messages:
    232
    Likes Received:
    76
    Joined:
    Sep 7, 2007
    Location:
    Sweden
    :eek: What? I have no clue at all, it should be the NirZ pitched a bit. Try and make a new x-drum, choose "snare" and at the MIDI panel choose "steal current", I think thats one way to go. Then you have to pitch that snare 1.7. Let me know when it works, its something with the mapping.
     
  4. PTP

    PTP SS.org Regular

    Messages:
    149
    Likes Received:
    22
    Joined:
    Aug 30, 2010
    Location:
    Richmond
    Okay I did that and the snare appeared in the upper right but it still doesn't play when I play back the track. The snare is there on the kit, and I can hear it when I click it, but it just doesn't play with the track, which makes me think its something with the MIDI mapping, like it's not recognizing when the snare is being hit.
     
  5. PTP

    PTP SS.org Regular

    Messages:
    149
    Likes Received:
    22
    Joined:
    Aug 30, 2010
    Location:
    Richmond
    I just tried using the 40 snare instead of the 38 in guitar pro...now I hear snare but its just the default crappy snare, not yours...
     
  6. PTP

    PTP SS.org Regular

    Messages:
    149
    Likes Received:
    22
    Joined:
    Aug 30, 2010
    Location:
    Richmond
    Okay I think I got it, not even sure what I did...only thing is it sounds like its hitting it too softly, that's probably an easy thing to fix but I'm a noob....
     
  7. nine squares

    nine squares SS.org Regular

    Messages:
    232
    Likes Received:
    76
    Joined:
    Sep 7, 2007
    Location:
    Sweden
    Did you make your midi file in guitar pro? Maby you have used some soft velocities, try 127 on the snare just to see if it makes any difference.
     
  8. PTP

    PTP SS.org Regular

    Messages:
    149
    Likes Received:
    22
    Joined:
    Aug 30, 2010
    Location:
    Richmond
    Yeah I made it in GP. I didn't even know you could adjust that.
     
  9. Kavnar

    Kavnar SS.org Regular

    Messages:
    484
    Likes Received:
    71
    Joined:
    Feb 24, 2010
    Location:
    England
    Having the same problem in Nuendo
     
  10. PTP

    PTP SS.org Regular

    Messages:
    149
    Likes Received:
    22
    Joined:
    Aug 30, 2010
    Location:
    Richmond
    There's gotta be a way to make it hit harder in SD.
     
  11. Larcher

    Larcher fpoon Contributor

    Messages:
    2,818
    Likes Received:
    185
    Joined:
    May 23, 2010
    Location:
    Ottawa, Canada
    How do you instal these? o_O
     
  12. Larcher

    Larcher fpoon Contributor

    Messages:
    2,818
    Likes Received:
    185
    Joined:
    May 23, 2010
    Location:
    Ottawa, Canada
    there is


    but it's extremely long. you might aswell do it in GP

    if you want to make it hit harder in your DAW you need to open the piano roll of the drum track and right click on each hit and then go to velocity -> hard

    or something along those lines
     
  13. Prydogga

    Prydogga Giddyup.

    Messages:
    7,281
    Likes Received:
    878
    Joined:
    Jul 7, 2009
    Location:
    Apartment 5B, New York (Vic, Australia)
    Oh, that's odd. In Reaper .s20 presets work for my mac. :shrug:
     
  14. JamesM

    JamesM The Armada

    Messages:
    7,487
    Likes Received:
    1,182
    Joined:
    May 29, 2010
    Location:
    USA
    ^I must be confused and it is an RTAS thing. Disregard me then. :)


    Fixed. And now she is pleased. ;)
     
  15. Menigguh

    Menigguh SS.org Regular

    Messages:
    213
    Likes Received:
    22
    Joined:
    Oct 17, 2009
    Location:
    Torrance, CA
    Sounds suspiciously like one of the new BULB presets from toontrack but i could be wrong


     
  16. Larcher

    Larcher fpoon Contributor

    Messages:
    2,818
    Likes Received:
    185
    Joined:
    May 23, 2010
    Location:
    Ottawa, Canada
    ok so, I've placed it where I saved my other drum presets but I can't load it, it doesn't appear on the load list


    hmm, what to do? D:
     
  17. Larcher

    Larcher fpoon Contributor

    Messages:
    2,818
    Likes Received:
    185
    Joined:
    May 23, 2010
    Location:
    Ottawa, Canada
    nvm i found the folder but now my kit sounds like one big bass drum lolz

    everything I click is a kick sound
     
  18. Kavnar

    Kavnar SS.org Regular

    Messages:
    484
    Likes Received:
    71
    Joined:
    Feb 24, 2010
    Location:
    England
    No it's not a velocity problem (assuming he's having the same problem as me)

    The MIDI doesn't control the snare at all. For example I use Nuendo and it has a Drum map which assigns each sample a row on a grid to help you draw in your beats. For some reason the snare on this preset doesn't work at all, it's not assigned to the drum map. What PTP means (again, I'm assuming) Is that like me, he can only get the snare sample of the ghost note thing. Which is really weird because they're both the same mic.

    PTP:
    I'll have a look around and see if I can find a solution (there's probably a really obvious one) and I'll get back to you if no one else does first.
     
  19. 7 Strings of Hate

    7 Strings of Hate Mid-Level Asshole Contributor

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    1,130
    Joined:
    Jan 10, 2007
    Location:
    St.Louis USA
    For me it wasnt on the drum map, IN THE RIGHT SPOT. It was on one of the other unlabeled colum on the drum map. you have to search around
     
  20. JamesM

    JamesM The Armada

    Messages:
    7,487
    Likes Received:
    1,182
    Joined:
    May 29, 2010
    Location:
    USA
    Not sure why you quoted me. I was just being inappropriate. :shrug:
     

Share This Page