Helix native live rig (Finally starting to rip off ace it ups band in a rack)

Discussion in 'Live Performance & Stage Sound' started by brutalwizard, Jul 17, 2018.

  1. brutalwizard

    brutalwizard Pretty Your Petunia

    Messages:
    2,970
    Likes Received:
    919
    Joined:
    Aug 5, 2010
    Location:
    idaho
    Running both guitars (Helix native)
    Bass guitar (helix native)
    kick trigger (aptrigga, Tjl 2.0 kick)
    backing keys (printed omnisphere mostly)
    vocal processing (JST gain reduction, some verb)

    DEll Ispiron with an i7 2.9ghz, 32gbs of ram, samsung SSD

    ZOOM UAC-8 USB3.
    It is only proper usb-3 interface running on a usb-c port. Comparable speeds to the faster firewire/mid thunderbolt speeds. About 4miliseconds of latency at 24 samples which i am running smoothly. (p.s The performance is redlining in the print screenshots cause its trying to run thru a rando asio driver cause im not plugged into the uac-8)

    Crown xls1000 powers guitar cabs no issues nothing special though.

    Avatar modern 2x12's with v30's

    pod x3 pro is my old Live unit, sounds ok got me through the years without ever failing.

    (not pictured ampeg svt 450 using power amp input and 4x10/1x15 bass cabs)

    P.s Had to do some wonky automation for helix native. There next patch is supposed to release full automation patch change suppourt. Right now im running a couple instances and bypassing/snapshot automation. Have considered tse x50 and JR toneforge also cause of the better automation.





    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Last edited: Jul 17, 2018
    marday and mikah912 like this.
  2. noise in my mind

    noise in my mind SS.org Regular

    Messages:
    992
    Likes Received:
    100
    Joined:
    Jun 13, 2012
    Location:
    San Francisco
    This is awesome dude! Nice work
     
    mikah912 likes this.
  3. Albake21

    Albake21 "Just get a used Ibanez Prestige."

    Messages:
    1,159
    Likes Received:
    565
    Joined:
    Jul 19, 2017
    Location:
    Chicago, IL
    This is really awesome! I wanted to try this before but what stopped me was the automatic switching. Really exciting to hear they will be adding it in the next update. I might have to try it again when that comes out. Do you know if there is any way to hook up some sort of pedal to switch presets manually?
     
  4. brutalwizard

    brutalwizard Pretty Your Petunia

    Messages:
    2,970
    Likes Received:
    919
    Joined:
    Aug 5, 2010
    Location:
    idaho
    When they add midi switching on patch 1.6 I imagine any generic midi switcher will work.

    Ps missing pics from OP post[​IMG] [​IMG]
     
    marday and Albake21 like this.

Share This Page