Effects Loop Problems!

Discussion in 'Gear & Equipment' started by barfarkas, Jun 19, 2012.

  1. barfarkas

    barfarkas SS.org Regular

    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jun 9, 2012
    Location:
    kalamazoo
    If I try to run my boss ns2 or anything else in the effects loop of my carvin legacy I get an ungodly amount of noise. I just picked it up used a couple of weeks ago. What do you think it is?
     
  2. Leuchty

    Leuchty Previously CYBERSYN

    Messages:
    6,691
    Likes Received:
    385
    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    Sunny Coast, Australia
    Try cleaning the FX loop jacks with some contact cleaner.

    Have you tried any other pedals, to rule out the NS2?

    Same goes with cables. tried other ones?
     
  3. glpg80

    glpg80 √εvil

    Messages:
    1,397
    Likes Received:
    116
    Joined:
    Jan 1, 2012
    Location:
    NC
    If it does it will any other pedals, are you running a 1 spot power supply? Could be ground loop hum. If the noise disappears with just the 9V battery then you will need to upgrade to a linear 9V/12V power supply brick from voodoo or other similar suppliers.
     
  4. barfarkas

    barfarkas SS.org Regular

    Messages:
    15
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jun 9, 2012
    Location:
    kalamazoo
    I am using a 1 spot power supply. Cheers!!!
     
  5. asilayamazing

    asilayamazing SS.org Regular

    Messages:
    1,108
    Likes Received:
    57
    Joined:
    Mar 3, 2012
    Location:
    washington
    can you adjust the send and return levels????

    EDIT: check your cables too mine seem to go bad coming from and to the fx loop more than my guitars cables. :shrug:
     

Share This Page