Amp sim troubles

Discussion in 'Recording Studio' started by SlamLiguez, Nov 4, 2015.

  1. SlamLiguez

    SlamLiguez SS.org Regular

    Messages:
    59
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Oct 27, 2015
    Location:
    Houston, TX.
    After downloading and running TSE 808, TSE x30, and loading up the impulses with LeCab, I keep getting a horrid screeching sound along with a fuzz when the guitar isn't playing. Ive tried noise gates and messing with the gain/all the knobs and they both aren't very good solutions. Does anyone know what the problem could be, or plugins I could download to cease the noise?
    Thanks!
     
  2. BlueGrot

    BlueGrot SS.org Regular

    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 27, 2005
    Do you have this issue with other amp sims?
     
  3. SlamLiguez

    SlamLiguez SS.org Regular

    Messages:
    59
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Oct 27, 2015
    Location:
    Houston, TX.
    Yeah, I replace the x30 and the fuzz stays the same, even removing the 808 has no effect so I know it's the pre:wallbash:
     
  4. BigBadAl

    BigBadAl Too old to Mosh

    Messages:
    81
    Likes Received:
    11
    Joined:
    Dec 30, 2013
    Location:
    Prince Albert,Sk,Canada
    What is your input source?
     
  5. SlamLiguez

    SlamLiguez SS.org Regular

    Messages:
    59
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Oct 27, 2015
    Location:
    Houston, TX.
    The line in on the Focusrite Scarlett 2i2, but I discovered that when I turn down the output on the headphones or the volume in the daw, the hiss disappears, but not the fuzz. Still dont know what causes it though😆
     
  6. rahnvu

    rahnvu SS.org Regular

    Messages:
    122
    Likes Received:
    68
    Joined:
    Jul 21, 2013
    Location:
    Norway
    Any dimmer switches on any light sources that are on?
     

Share This Page