homepage   sevenstring guitars   sevenstring registry   subscription   spy 
Sevenstring.org - The Seven String Guitar Authority
Go Back   SevenString.org > Music Discussion > Gear & Equipment
LIKE SS.org on Facebook FOLLOW SS.org on Twitter
  
Gear & Equipment Discussions on Racks, Amps, Cabinets, Tube vs. Solid State debates, effects processors, etc.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2009, 02:49 PM   #1
Collapse
SS.org Regular
 
Collapse's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: NewGlasgow,NS Canada
Posts: 272
Thanked: 24
Feedback Score: 0 reviews
6505+ issue?

well plugged into my 6505+ today and turned the standby on any I played for 10sec and the standby light went out and no more sound. what would cause this. The amp still has power but no sound. any help would be great

anyone have this issue before?

Last edited by Collapse; 11-08-2009 at 06:32 PM. Reason: Automerged Doublepost
Collapse is offline   Reply With Quote
Advertisement
Old 11-08-2009, 09:37 PM   #2
Leuchty
Previously CYBERSYN
 
Leuchty's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sunny Coast, Australia
Posts: 6,688
Thanked: 49
Feedback Score: 3 reviews
hmmmm...

check the fuses? Tubes?

Have you done anything different lately?
Leuchty is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 10:15 PM   #3
Collapse
SS.org Regular
 
Collapse's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: NewGlasgow,NS Canada
Posts: 272
Thanked: 24
Feedback Score: 0 reviews
tubes are glowing except the first two preamp tubes, are they suppose to glow? how many fuses are in these amps?
Collapse is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 07:29 PM   #4
Collapse
SS.org Regular
 
Collapse's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: NewGlasgow,NS Canada
Posts: 272
Thanked: 24
Feedback Score: 0 reviews
ttt
Collapse is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 07:51 PM   #5
MaxOfMetal
Likes trem wankery.
Super Moderator
 
MaxOfMetal's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Milwaukee, WI
Posts: 25,451
Thanked: 107
Feedback Score: 6 reviews
Seems like a tube issue. Have you tried contacting Peavey's customer support or consulted your manual?
MaxOfMetal is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 11:06 PM   #6
Leuchty
Previously CYBERSYN
 
Leuchty's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sunny Coast, Australia
Posts: 6,688
Thanked: 49
Feedback Score: 3 reviews
The first 2 are NOT glowing?

That could be it. Do you mean the ones closest to the input?

Should be just one external fuse you can check, on the back.
Leuchty is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 06:23 AM   #7
Collapse
SS.org Regular
 
Collapse's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: NewGlasgow,NS Canada
Posts: 272
Thanked: 24
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by CYBERSYN View Post
The first 2 are NOT glowing?

That could be it. Do you mean the ones closest to the input?

Should be just one external fuse you can check, on the back.
the first two of the six small preamp tubes are not glowing, the four power tubes are glowing.
Collapse is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 06:49 AM   #8
Leuchty
Previously CYBERSYN
 
Leuchty's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Sunny Coast, Australia
Posts: 6,688
Thanked: 49
Feedback Score: 3 reviews
Quote:
Originally Posted by Collapse View Post
the first two of the six small preamp tubes are not glowing, the four power tubes are glowing.
I really think your tubes are shot.

Do you have any spares? Take one out of you 5150II and try it out.
Leuchty is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2009, 07:00 AM   #9
budda
Guiterrorizer
 
budda's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: London ONT
Posts: 20,735
Thanked: 181
Feedback Score: 1 reviews
Your preamp tubes are supposed to have covers on and you shouldn't be able to see them, unless you took the covers off for the purpose of diagnosing your amp (which is fine).

Did you try every channel? Your 12AX7's are part of the preamp stage, so if the power section doesn't see any signal, then no sound will come out.

_______________________
Sparrows (New Damage Records): www.sparrows613.com
budda is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:52 PM.


Our Network: PRS Guitar Forum | Luthier Forum | SG Guitar Forum | Les Paul Forum | Marshall Amp Forum | Acoustic Guitar Forum

SS.org proudly supports St. Jude Children's Research Hospital

Copyright © 2004-2016, SevenString.org. All Rights Reserved.