homepage   sevenstring guitars   sevenstring registry   photo gallery   subscription   spy 
Sevenstring.org - The Seven String Guitar Authority
Go Back   SevenString.org > Music Discussion > Gear & Equipment
Heritage Guitar Talk - Click here! LIKE SS.org on Facebook FOLLOW SS.org on Twitter
  
Gear & Equipment Discussions on Racks, Amps, Cabinets, Tube vs. Solid State debates, effects processors, etc.

Reply
LinkBack Thread Tools Display Modes
Unread 10-14-2010, 11:55 PM   #1
KILL
 
Trivium KN's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Ontario
Posts: 102
Thanked 1 Time in 1 Post
Trivium KN is headed in the right direction.
Feedback Score: 0 reviews
Peavey 5150 HELP!!!!!!!!

I have my 5150 set like so
Front: Guitar> Ibanez TS-9> ISP decimator g string> input
Loop:ISP decimator

With the peavey channel switcher and when i turn the effect loop on in order for the decimator to work it goes really quite, WHATS WRONG!!!!?
Trivium KN is offline   Reply With Quote
Unread 10-15-2010, 12:12 AM   #2
PC rig poster boy
 
JPhoenix19's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Warner Robins, GA
Posts: 2,608
Thanked: 33
JPhoenix19 is a splendid one to beholdJPhoenix19 is a splendid one to beholdJPhoenix19 is a splendid one to beholdJPhoenix19 is a splendid one to beholdJPhoenix19 is a splendid one to behold
Feedback Score: 14 reviews
I don't recall if the 5150's have an FX loop level, but obviously if there is one you'd want to check that along with the level of the decimator. Otherwise, my guess would be that one of the preamp tubes drives the FX loop and that the tube is bad.
JPhoenix19 is offline   Reply With Quote
Unread 10-15-2010, 12:23 AM   #3
SS Contributor
 
Isan's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Friendswood, Tx
Posts: 1,392
Thanked: 34
Isan is a glorious beacon of lightIsan is a glorious beacon of lightIsan is a glorious beacon of light
Feedback Score: 3 reviews
is the decimator dead ?
Isan is offline   Reply With Quote
Unread 10-15-2010, 12:24 AM   #4
KILL
 
Trivium KN's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Ontario
Posts: 102
Thanked 1 Time in 1 Post
Trivium KN is headed in the right direction.
Feedback Score: 0 reviews
Thanks guys but I got it to work lol
Trivium KN is offline   Reply With Quote
Unread 10-17-2010, 01:38 PM   #5
ss.org Regular
 
meshuggahner's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Melbourne, Victoria
Posts: 3
Thanked: 0
meshuggahner is on a distinguished road
Feedback Score: 0 reviews
I get the same problem sometimes with my 5150II. I don't use the footswitch but sometimes when I plug something into the effects loop the volume will go really quiet & the volume knob will have no effect at all. It happens if a lead is only half plugged in to the effects loop, but sometimes I'll have it happen when everything is connected properly too. I've fixed it by turning the amp off & on again but sometimes this won't even work. Does anyone know enough about 5150 effects loops to explain why this happens? It would be great to know!
meshuggahner is offline   Reply With Quote
Unread 10-17-2010, 06:05 PM   #6
Banned
 
paintkilz's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: IOWA!!!!!!!!!!!!!!
Posts: 900
Thanked: 15
paintkilz is a jewel in the rough
Feedback Score: 1 reviews
5150 effect loops get really dirty and can cause volume drops.

spray electronics contact cleaner on a jack and plug/unplug it in the loop jacks. That should clean them out.
paintkilz is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 10:00 PM.


Our Network: PRS Guitar Forum | Luthier Forum | SG Guitar Forum | Les Paul Forum | Marshall Amp Forum | Acoustic Guitar Forum

SS.org proudly supports St. Jude Children's Research Hospital

Copyright © 2004-2014, SevenString.org. All Rights Reserved.